Gyümölcsös pite
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tésztához a cukrot, a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet és a vajat/margarint egy tálba mérjük, és elmorzsoljuk. A tojássárgáját hozzáadva omlós tésztát gyúrunk belőle. Cipó alakúra formázzuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a gyümölcsöt megtisztítjuk, ha kell, kimagozzuk, majd egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg levet ereszt, majd hozzáadjuk a kevés hideg vízzel kikevert étkezési keményítőt.
A tészta kétharmadát lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy a piteforma szélére is jusson belőle, majd a formába helyezve kicsit megszurkáljuk, és 180 fokon kb. 8-10 perc alatt világosra elősütjük. Belekanalazzuk a tölteléket (ha nagyon nedvdús gyümölcsöket használunk, szórhatunk alá egy kis zsemlemorzsát vagy darált kekszet), majd a maradék tésztából készített csíkokkal berácsozzuk. Megszórjuk fahéjjal elkevert kristálycukorral, és visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre.
Legutóbbi hozzászólások