Kajári és Pácsonyi főz

Így készül a mandulás lekváros linzer

A Nők Lapja Café videós séfjei ezúttal egy hagyományos, de jól variálható desszertre tanítanak meg mindenkit.

 

Mandulás linzer málnalekvárral

A tésztához:

  • 24 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez
  • 16 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 4-6 evőkanál darált mandula (vagy dió, esetleg mogyoró)
  • eper- vagy málnalekvár az összeragasztáshoz

A lisztet, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, és párosával mintákat szúrunk ki belőle. Minden második darabba szúrunk még egy lyukat, majd sütőpapírral fedett tepsiben aranybarnára sütjük (kb. 8-12 perc) a linzereket. Hagyjuk kihűlni, majd egy darabot megkenünk lekvárral, rátesszük a kilyukasztott párját, és összefogjuk a kettőt.

 

Így készül az epres csokitorta

A múlt heti rizottó után most egy gyors és elképesztően egyszerű desszertet sütnek a Nők Lapja Café videoszakácsai.

 

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
A tésztához:

  • 5 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 25 dkg liszt

 

A csokoládékrémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg mascarpone
  • 5 dkg vaj

 

Így készül a csirkepaprikás

 

Új sorozatunk első részében a magyar gasztronómia egyik legfinomabb fogását, a tejfölös csirkepaprikást tanítjuk meg. Krémes, szaftos és elképesztően finom. Mi erre a receptre esküszünk.

Tejfölös csirkepaprikás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb
  • 2 nagy fej hagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál piros paprika
  • 3 evőkanál libazsír
  • 4 tv paprika
  • 0,5 l tejföl
  • só, bors

 

Főzz velünk!

 

Adott két gasztromániás, akik ráadásul a magánéletben is jól kijönnek egymással. Együtt főznek, sütnek. Hol 10 kiló mézeskalácsot egy jótékonysági vásárra, hol pedig kacsát a csajos karácsonyra.

 

kajariespacsonyi

 

 

 

 

Kajári

 

Kajári Zsófi a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője, de álmaiban a saját cukrászdájában süti a legfinomabb süteményeket, házi kekszeiért pedig még Londonban is rajonganak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pácsonyi

 

Pácsonyi Daniella a Nők Lapja Café szerkesztője, álmaiban viszont egy 5 asztalos éttermet vezet, ahol mindig van konfitált kacsa és csirkepaprikás az étlapon, a kekszet persze ő is Zsófitól rendeli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pacsonyi_Kajari

 

Ők ketten pedig összeálltak, hogy hetente egyszer megtanítsanak nektek egy egyszerű/házias/édes/virítós finomságot.

 

Nincsenek trükkök, előre legyártott fényesre mázolt sült csirkék, amit a konyhában láttok, az pont így történik akkor is, ha a kamera nem forog…

 

 

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!