Kajári és Pácsonyi főz

Így készül a kókusztejes tökleves

2013. 10. 31.

Nem nagyon létezik ennél egyszerűbb leves, egyetlen titka van, hogy a töknek legyen íze. Csilivel megbolondítva a legjobb.

Hozzávalók:

  • 1 közepes sütőtök megsütve
  • 1  fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb alma
  • 3 dl kókusztej
  • currypor, gyömbér
  • só, bors, méz

Így készül a papírban sült pisztráng

A papírban sült pisztráng igazi villantós fogás, ráadásul ha hollandi mártással dobjuk fel, még maga Bíró Lajos elsírja magát.

Így készül a házi vaníliafagyi

A Nők Lapja Café videós séfjei ezúttal a legfinomabb házi vaníliafagyira tanítanak meg mindenkit.

Így készül a rozé kacsamell

A Nők Lapja Café videós séfjei ezúttal egy virítós fogást mutatnak: rozé kacsamell fetás sültpaprika-salátával. Ugye menő? És még annál is egyszerűbb…

Így készül a tejfölös tojásos nokedli

A múlt heti epres csokitorta után most egy hagyományos tojásos nokedlit főznek a Nők Lapja Café videoszakácsai egy kis csavarral…

 

Így készül a „dobostortás” kuglóf

A múlt heti csirkepaprikás után most kelt tésztával próbálkoznak a csajok. Cukros, puha, vajas csoda, vagyis így készül a „dobostortás” kuglóf.

Hozzávalók 1 nagy kuglófhoz:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 3 dl langyos tej
  • csipet só
  • 2 evőkanál kakaópor, a tészta egyik feléhez

A töltelékhez:

  • 5 dkg megmosott és beáztatott mazsola
  • 18 dkg porcukor
  • 16 dkg vaj 

 

 

A tejből, az élesztőből, a cukorból és egy pici lisztből kovászt készítünk. A tészta többi hozzávalóját egy tálban elmorzsoljuk, és a kovásszal kész tésztává gyúrjuk. A tésztát kettéválasztjuk, és a felébe belegyúrjuk a kakaóport.

Langyos helyen kb. 20-25 perc alatt megkelesztjük, majd mindkét részt újragyúrjuk, ezután pedig újra a duplájára kelesztjük (kb. 25-30 perc alatt).

A világos részt 35×20 cm-es téglalapra nyújtjuk, jó vastagon megszórjuk a 18 dkg porcukorral. Ráhintjük a mazsolát, majd szétszórjuk rajta a 16 dkg kockára vágott vajat. Ugyanekkorára nyújtjuk a kakaós részt, és a töltelékre helyezzük. Ezt így együtt szorosan feltekercseljük, mint egy bejglit, és a formába helyezzük. (Ha szükséges, előtte vajazzuk-lisztezzük a formát.)

Langyos helyen megkelesztjük (kb. 25-30 perc alatt), és 170 fokos sütőben kb. 55-70 percig sütjük. (Mindenképpen tegyünk alá egy tepsit, ne csak a rácson süssük, mert a vaj valószínűleg kifolyik belőle.) Sütés előtt szurkáljuk meg, hogy a gőz távozni tudjon, és tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni, utána szeletelhető.

Így készül a csirkepaprikás

 

Új sorozatunk első részében a magyar gasztronómia egyik legfinomabb fogását, a tejfölös csirkepaprikást tanítjuk meg. Krémes, szaftos és elképesztően finom. Mi erre a receptre esküszünk.

Tejfölös csirkepaprikás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb
  • 2 nagy fej hagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál piros paprika
  • 3 evőkanál libazsír
  • 4 tv paprika
  • 0,5 l tejföl
  • só, bors

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!