Kajári és Pácsonyi főz

Így készül a lusta pizza

 

Alig néhány hozzávaló kell a világ leggyorsabb pizzájához, meg persze egy kis csalás. A tészta itt ugyanis nem kelt, hanem leveles…

 

 

Így készül a karácsonyi gyümölcskenyér

2013. 12. 13.

Ha sosem sütöttél még karácsonyi süteményt, akkor ez a te recepted. Néhány hozzávaló és egy pofonegyszerű recept.

 

Mandulás-mazsolás gyümölcskenyér

Hozzávalók egy félliteres formához:

  • 10 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg kristálycukor vagy barna cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 18 dkg liszt + a formához
  • 3 tojás
  • fél dl habtejszín
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg mazsola
  • porcukor a szóráshoz

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A szoba-hőmérsékletű vajat/margarint keverjük habosra a cukorral. Szitáljuk hozzá a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, adjuk hozzá az elkevert tojásokat, a tejszínt, a kockázott narancshéjat, mandulát, a mazsolát. Keverjük össze a tésztát, majd borítsuk kikent, lisztezett őzgerincformába. Süssük 35-40 perc alatt készre. Tálaláskor szórjunk porcukrot a tetejére.

 

Így készül a töltött krumpli

Ennél egyszerűbb vacsora nem igazán létezik, ráadásul előre is elkészíthető. Expressz krumpli az egész családnak a két hobbiszakácstól.
2013. 12. 06.

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 szelet bacon

Így készül a muffinformában sült csirke

 

Igazi sztárfogás ez a csirkés étel, könnyű elkészíteni, jól tűri a melegítést, és a vendégek elé téve úgy tűnik, mintha egy bonyolult fogás lenne, pedig… Muffinformában sült csirke nemcsak kezdőknek.
2013. 10. 18.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell 
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 50 dkg bacon
  • 1,5 dl tejszín

Így készül a házi ravioli

 

Ha eddig nem mertél házi tésztával dolgozni, akkor ezután biztosan nem lesz kifogás, se tésztagép, se trükkök… Csak a kezünket figyeld!
2013. 10. 04.

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál só
  • 6 tojás
  • 1-2 evőkanál olaj

Így készül a lusta túrós

 

Ha nem tudsz vagy nem szeretsz bonyolult sütikkel bajlódni, akkor a lusta asszonyok rétesét neked találták ki.
2013. 09. 27.

Hozzávalók:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 20 dkg cukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 db citrom reszelt héja

Így készül a gazpacho

A duó ezen a héten a spanyolok kedvenc nyári hűsítő levesét készítette el, a gazpachót. Néhány perc alatt kész, és kezdőknek is tuti menni fog.

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!