Kajári és Pácsonyi főz

Így készül a mandulás lekváros linzer

A Nők Lapja Café videós séfjei ezúttal egy hagyományos, de jól variálható desszertre tanítanak meg mindenkit.

 

Mandulás linzer málnalekvárral

A tésztához:

  • 24 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez
  • 16 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 4-6 evőkanál darált mandula (vagy dió, esetleg mogyoró)
  • eper- vagy málnalekvár az összeragasztáshoz

A lisztet, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, és párosával mintákat szúrunk ki belőle. Minden második darabba szúrunk még egy lyukat, majd sütőpapírral fedett tepsiben aranybarnára sütjük (kb. 8-12 perc) a linzereket. Hagyjuk kihűlni, majd egy darabot megkenünk lekvárral, rátesszük a kilyukasztott párját, és összefogjuk a kettőt.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!