A Nők Lapja Café videós séfjei ezúttal egy hagyományos, de jól variálható desszertre tanítanak meg mindenkit.
Mandulás linzer málnalekvárral
A tésztához:
- 24 dkg liszt + a deszka lisztezéséhez
- 16 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 4-6 evőkanál darált mandula (vagy dió, esetleg mogyoró)
- eper- vagy málnalekvár az összeragasztáshoz
A lisztet, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, és párosával mintákat szúrunk ki belőle. Minden második darabba szúrunk még egy lyukat, majd sütőpapírral fedett tepsiben aranybarnára sütjük (kb. 8-12 perc) a linzereket. Hagyjuk kihűlni, majd egy darabot megkenünk lekvárral, rátesszük a kilyukasztott párját, és összefogjuk a kettőt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: